Om Bendt Bil

Start / Om Bendt Bil

Allmänt om Bendt Bil

Bendt Bil har varit positionerat på Kristinehedsvägen 13 sedan 1970 då SAAB-ANA flyttade hit. Vi är en fullservice anläggning som kan erbjuda dig en helhetslösning för ditt bil-ägande. Bendt Bil omsätter idag över 500 mkr och har 80 anställda. Företaget är familjeägt av Bengt-Erik Johansson tillsammans med sönerna Marcus och Viktor Johansson som alla tre är aktiva i företaget. Bendt Bil har nöjet att sälja över 2000 bilar och hjälpa över 15 000 kunder i verkstaden per år.

2009 fick Bendt Bil ta emot pris som årets marknadsförare i Halland. 2010 fick Bendt Bil även ta emot pris som årets företag i Halland. Våra ledord är yrkesstolthet och glädje – något som samtliga i personalen jobbar med dagligen för att ge varje kund bästa upplevelsen när de besöker oss.

 

Nya bilar

Bendt Bil är certifierad återförsäljare av BMW, MINI, Hyundai, Opel, Opel transportbilar och Isuzu.

Under ett år säljer vi cirka:

 • 400 BMW
 • 110 MINI
 • 150 Hyundai
 • 150 Opel personbilar
 • 90 Opel transportbilar
 • 20 Isuzu

 

Tjänstebilar

Bendt bil är en stor leverantör av tjänstebilar med kunder i hela Sverige. Vi har smarta och flexibla helhetslösningar för att uppfylla era bilbehov i ditt företag. När det kommer till tjänstebil i Halmstad så har vi några utav de mest erfarna företagsförsäljarna. På personbilssidan så har vi Mats Petersson och Ted Wiberg som tillsammans har över 30 års erfarenhet inom företagsförsäljning. På transportbilssidan sitter Rony Olandersson och Jimmy Olsson som också tillsammans har över 30 års erfarenhet. Tack vare den fullservice anläggning vi har så kan vi tillsammans underlätta bilägandet för er som företag samt era förare.

 

Begagnade bilar

Vi på Bendt Bil säljer årligen cirka 1500 begagnade bilar. Vi kan erbjuda ett av Sveriges största utbud av bilar på vår hemsida med över 300 begagnade bilar av alla olika bilmärken i lager. Vi anser oss vara en riktig bilhandlare då vi tar emot alla märken som inbyte.

 

Finansiering

Nyckeln till en bra bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Genom vårt samarbete med ledande finansbolag får du möjligheten att äga eller leasa den bil som passar just dina önskemål och krav. Vi ger dig möjligheten att köpa din drömbil till en kostnad du klarar.

 

Reservdelsförsäljning

Bendt Bil är även auktoriserad reservdelsförsäljare för sina nybilsmärken och kan därför erbjuda reservdelar och hjul till högsta kvalite för just din bil. För att behålla garantier på din bil är det viktigt att det är orginaldelar du köper till din bil. Du vill inte kompromissa med kvaliten på din bil när du är ute och kör på vägen.

 

Personbilsverkstad

Vi har sedan starten av Bendt Bil haft personbilsverkstad och är numera auktoriserad verkstad för samtliga nybilsmärken som vi representerar. Detta betyder att vi alltid har den senaste utrustningen för att klara av att serva och ta hand om din bil på bästa sätt. Våra mekaniker har den senaste utbildningen på marknaden och detta är verkligen nödvändigt när mer och mer blir datoriserat även i denna marknad. Vi har även två mekaniker som är fullt utbildade för att serva BMW i.

 

Transportbilsverkstad

Vi har även en verkstad där vi kan ta hand om din transportbil. Här har vi investerat i liftar som klarar bilar upp till 6 ton så vi kan hålla koll på och hjälpa våra transportbilskunder på bästa sätt. Tack vare detta behöver vi inte lämna iväg transportbilar om de behöver besöka verkstad.

 

Plåtverkstad

Vi har åtta plåtslagare som har skickligheten tillsammans med de senaste verktygen för att kunna fixa din bil så snabbt som möjligt utan att kompromissa med kvalitén. Vi är en IF-certifierad skadeverkstad vilket man bara kan uppnå ifall man håller högsta klass på alla områden inom skadeverkstaden.

 

Däckhotell samt verkstad

Vi har en komplett däckverkstad med ett däckhotell som rymmer 1000 uppsättningar däck.

 

Lackering

Vi vill kunna erbjuda en helhetslösning för dig som kund och därför byggde vi ut våra lokaler 2010 och startade vår egen lackering som har tillgång till den senaste utrustningen. Idag är vi 6 lackerare som har fullt upp varje dag med både interna och externa jobb.

 

Rekonditionering

För att kunna leverera fina bilar till våra kunder så har vi fyra stycken fantastiskt duktiga rekonditionerare. Här går våra inkomna bilar igenom och görs ännu vackrare när det blir dags för leverans. Vi genomför även lackkonservering med diamondbrite ifall så önskas av kunden när de har köpt en ny bil. 2015 installerade vi en helt ny automatisk biltvätt som har den senaste tekniken för att vårda bilen samtidigt som den går igenom de olika tvättprogrammen.

 

Begagnade delar

Bendt Bil har varit bil demonterare sedan 1984 när man började demontera Saab bilar. 1991 började vi även demontera Opel bilar och har sedan sommaren 2013 även demonterat BMW och MINI bilar. Tack vare vårt samarbete med IF så får vi alla inlösta Saab och Opel i Halland och Skåne till oss för demontering och sommaren 2013 blev det klart att vi fick alla inlösta BMW och MINI ifrån Värmland ner till Skåne genom IF. Vi är en av 28 medlemmar i Sverige i den exklusiva gruppen Märkesdemo. Vi är även ISO-certifierade i både 9001 och 14001 vilket betyder att vi följer de senaste miljöpolicy reglerna. 2015 investerade vi i en ny fastighet för begagnade delar och vår bildemontering kan nu klassas som en av de mest kompletta i Sverige.

  Bendt bil

 • Kristinehedsvägen, Box 313,
  301 08, Halmstad
 • 035-10 40 50
 • info@bendtbil.se

Öppettider

Verkstad & Service
Mån - Fre: 07:00-17:00

Skadeavdelning 
Mån - Fre: 07:00-17:00

Begagnade delar 
Mån - Fre: 07:30-16:30

Butik
Mån - Fre: 07:00-17:00

Bilförsäljning
Mån - Fre: 09:30-18:00
Lör: 10:.00 - 13:00

Om Bendt Bil

Hos Bendt Bil i Halmstad hittar ni ett av marknadens bredaste och starkaste sortiment av begagnade och nya bilar. Bendt Bil är ett familjeföretag som grundades 1998 av familjen Bendt. Bendt Bil säljer idag flest begagnade bilar i hela Halland.