Behöver du byta ruta på din bil?

Då har du kommit helt rätt! Vi är auktoriserad verkstad för BMW, MINI, Hyundai, Opel, Peugeot, Citroen och Isuzu. Vi har kunskapen och verktygen för att byta din ruta. Ett stenskott är oftast anledningen till att du behöver byta rutan på din bil.

En tråkig kostnad men har du din bil försäkrad rätt så behöver det inte bli dyrt! Vi finns är för att hjälpa dig göra det så kostnadseffektivt som möjligt. Att byta en ruta på din bil utan skadeanmälan kan kosta över 10 000 kr utan försäkring.

Försäkring vid rutbyte? Då sparar du pengar!

Har du din bil försäkrad så sparar du pengar vid en skadeanmälan för ett rutbyte. För att göra processen så enkel som möjligt ber vi er göra en anmälan hos ert försäkringarbolag innan ni tar kontakt med oss.

En självrisk på glas brukar ligga mellan 1500-2500 kr. Kolla med ditt försäkringsbolag!

1. Ta kontakt med ert försäkringsbolag och berätta att ni fått en skada på er ruta, antingen ett stort stenskott eller spricka.

Då får ni ett skadenummer och även vad er självrisk ligger på för rutbyte av försäkringsbolaget.

2. Fyll i vårt formulär nedan så kommer vi kontakta er för att boka in en tid.

3. Ni har nu fått en tid och kan komma in i våra lokaler, avnjuta en kopp kaffe, kika på våra fina bilar i bilhallen medans vi byter rutan på er bil.

RutbyteRutbyte på verkstad

Ibland är olyckan framme och du får en trasig ruta på bilen. Det är ganska vanligt att vindrutan blir skadad och det kan ske på grund av ett antal olika anledningar. En av de vanligaste anledningarna till att du behöver ett rutbyte är stenskott, där stenar eller grus har slått emot rutan när man kör och orsakat en spricka i glaset. Har man otur kan sprickan växa och till slut blir det nödvändigt att byta ut den trasiga vindrutan till en helt ny.  

Behöver du byta ruta är det bra att kontakta en auktoriserad verkstad som är professionell och där man är duktiga på just glasreparationer samt sätta in nya bilrutor. En sådan verkstad har erfarenheten och rätt typ av utrustning för att kunna diagnostisera skadan och byta ut rutan på ett korrekt sätt. Det kan också vara bra att kolla din bilförsäkring, eftersom vissa skador och rutbyte kan täckas av försäkringen. På så sätt kan du se till att din bil är säker och i gott skick.

Rutbyte hos Bendt Bil

Har olyckan varit framme och du behöver byta en ruta? Då har du kommit helt rätt!

Vi är en auktoriserad verkstad för bilmärkena BMW, MINI, Hyundai, Opel, Peugeot, Citroen och Isuzu. Vi har kunskapen och verktygen för att reparera och byta din ruta. På vårt bilskadecenter har vi tekniker med gedigen erfarenhet och kompetens som dagligen hjälper våra kunder när de behöver hjälp med skador och reparationer. För att få ett så bra resultat som möjligt gäller det att veta i vilken ordning sakerna ska göras samt använda rätt verktyg genom hela processen.

Som auktoriserad verkstad har vi även möjligheten att erbjuda våra kunder originaldelar vid exempelvis byte av en ruta. Originaldelar är godkända av respektive biltillverkare och på så sätt säkerställer du att garantier fortfarande är giltiga samt att de nya delarna passar perfekt vid montering. Något som minskar risken för komplikationer över tid.

Gäller försäkring vid rutbyte?

Försäkring kan gälla vid rutbyte, beroende på dina försäkringsvillkor samt vilken typ av försäkring du har valt. För att klargöra din försäkringstäckning och hur det gäller för rutbyte, är det bäst att kontakta ditt försäkringsbolag direkt. De kan ge dig detaljerad information om vad som täcks, eventuell självrisk och de nödvändiga stegen för att göra ett anspråk om du behöver byta din bilruta. Det är viktigt att vara informerad om din försäkringspolicy och att följa försäkringsbolagets riktlinjer för att säkerställa att du får rätt ersättning vid rutbytet.

Så även om det känns som en tråkig kostnad underlättar det om du har din bil försäkrad. Då behöver det inte bli dyrt om väl olyckan är framme. Givetvis finns vi här för att hjälpa dig göra det så kostnadseffektivt som möjligt. Men att byta en ruta på din bil, utan en skadeanmälan, kan kosta över 10 000 kr utan försäkring.

För att göra processen så enkel som möjligt ber vi er göra en anmälan hos ert försäkringsbolag innan ni tar kontakt med oss. Försäkringbolaget kan informera dig om vilka försäkringsvillkor som gäller för just din bilförsäkring och processen för att begära ersättning.  Men ett vanligt förlopp kan se ut så här:

  1. Ta kontakt med ert försäkringsbolag och berätta att ni fått en skada på er ruta, antingen ett stort stenskott eller spricka. Då får ni ett skadenummer samt blir informerade om vad er självrisk hos försäkringbolaget ligger på för just ett rutbyte.
  2. När du pratat med ditt försäkringbolag fyller du i vårt formulär här nedan så kommer vi kontakta er för att boka in en tid som passar för alla parter.
  3. På det bokade tillfället är ni varmt välkomna in i våra lokaler för att avnjuta en kopp kaffe eller kika på våra fina bilar i bilhallen medan vi byter rutan på er bil. När arbetet är klart kan ni köra vidare med en hel och ren ruta.

Vad kostar ett rutbyte?

Kostnaden för att byta ruta på en bil varierar och styrs av ett antal faktorer. Exempelvis vilket bilmärke det är, vilken typ av ruta man har samt hur mycket din försäkring täcker. Men en självrisk på glas brukar ligga mellan 1500-2500 kr. För att få ett mer specifikt estimat på priset behöver du kontakta ditt försäkringbolag