Tips vid köp av begagnad bil

2019-03-21
Tips vid köp av begagnad bil! Ska du köpa begagnad bil? Då finns det en del saker man borde tänka på innan, under och efter köpet! Här i detta inlägg tänkte vi berätta om några av dessa tipsen.

1. Förberedelse innan du åker till Bendt Bil

Det är alltid bra att förbereda sig så mycket man kan innan man åker till Bendt Bil. Tänk igenom vad bilen skall användas till, vad är det som är viktigast för dig med nya bilen och gör upp ungefär vad man har för budget. Kolla gärna igenom de bilar vi har i lager om du kan hitta din favoritbil redan där.

Det är viktigt att inte stirra sig blind på inköpspriset när man ska köpa en bil utan man försöker se hur mycket kommer denna bilen kosta mig över tid. Så försöka att hitta vad bilen också kostar i skatt och försäkring under de tre första åren t.ex. 

Har du inbytesbil så se till att tvätta i ordning denna samt städa invändigt för att ge dig själv ett bättre utgångsläge att få bra för din inbytesbil. En smutsig bil fylld med skräp är i alla fall inget som höjer värdet på din inbytesbil!

Tre punkter att ta med:

  • Förbered dig innan med användningsområden, krav och budget för nya bilen
  • Vid budget, tänk längre än inköpspris
  • Fräscha upp din inbytesbil

Känner du dig redo? Åk till Bendt Bil!

2. När du kommer till Bendt Bil

När du kommer in till oss så ligger våra begagnade bilar längst bort i lokalen. Du passerar våra nybilshallar, BMW, MINI, Hyundai och Opel. Efter det radas våra begagnade bilar upp både inomhus och utomhus. Känner du att du vill ha hjälp direkt så ta tag i en säljare och be om hjälp! Annars får du gärna vandra runt och se om du hittar något som intresserar dig.

Det som är roligt med begagnade bilar är att ingen är den andra lik, alla har levt olika tidigare liv och blivit behandlade därefter.

När du väl hittat en bil som intresserar dig så rekommenderar vi dig att provköra. Här kollar vi gärna på din inbytesbil under tiden du kör en av våra bilar.

När du är ute och kör så testa bilens olika egenskaper. Accelerera lite snabbare, hårda inbromsningar och kör gärna även ut på motorväg för att känna hur det känns.

Tre punkter att ta med:

  • Gå igenom bilen visuellt
  • Provkör bilens alla egenskaper
  • Fråga om hjälp från säljaren

Förhoppningsvis så kändes denna bilen rätt och nu är det dags för förhandling!

3. När du hittat din bil

Då har vi kommit till förhandlingen.

Förhoppningsvis kan vi komma överens om ett pris vi båda tycker är rimligt att betala för bilen. Vi prissätter alla våra bilar efter marknaden och anser därför att priset är ganska rätt från början.

Vad vi ofta kan erbjuda är extra tillval som vinterhjul, en lackbehandling, eller kanske förlängda garantier.

Som auktoriserad handlare för våra märken kan vi erbjuda garantier som är anpassade speciellt för BMW, MINI och Hyundai.

Att lägga upp sin finansiering hos oss kan också vara mer förmånligt. Det finns oftast olika förmåner när man använder bilmärkets egna finansiering.

Återigen är det viktigt att tänka på vad bilen kommer kosta öer tid och inte bara i inköp. En bil kan vara dyrare i inköp men blir billigare över tre års tid om man räknar in skatt, försäkring, fri service eller garantier.

 

Tre punkter att ta med:

  • Förhandla med mer saker än bara priset
  • Auktoriserade handlare har oftast anpassad finansiering och försäkring till deras bilmärken
  • Se vilka garantier som gäller för just din bil.

Nu hoppas vi att du blir nöjd med din bil och vi kommer ha ett långvarigt samarbete.

 

Wroom wroom...! 🚗