Bilservice i Halmstad

Det är viktigt att du tar hand om din bil och sköter din service på din bil. För att alla dina garantier skall gälla på din bil behöver du serva den på en auktoriserad verkstad. Vi finns här för att hjälpa dig hålla koll på när och vad som behövs göra på din bil. Tänk på att vara ute i god tid och planera när din bil skall in, det gör det enklare för dig att hitta en tid som passar.

 

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan till vår verkstad. Du kan fråga om vad som helst rörande din bil så hjälper vi dig.

När vi mottagit din förfrågan kommer vi att kontakta er och komma överens om tid och datum ifall det gäller bokning av service. Vår målsättning är att ringa upp er senast klockan 10 nästkommande vardag.

 

Bendt Bil Verkstad - Inte dyrare, bara bättre. Kompromissa inte med din säkerhet när det kommer till din bil.

Boka service för din bil


Boka service för din bil i Halmstad

Är det dags för service på din bil? Det är viktigt att du gör din service på bilen inom rätt tidsram och på rätt verkstad. Hos oss kan du boka din bilservice i Halmstad.

Har din bil fortfarande nybilsgaranti är det helt avgörande för att du skall behålla din nybilsgaranti att du gör din service i rätt tid, en för sen service med bara en dag kan göra att din nybilsgaranti försvinner.

Detsamma gäller ifall du inte göra din service på en Auktoriserad verkstad, då försvinner också din nybilsgaranti.

Att sköta sin bil efter nybilsgaranti gått ut

Det är också viktigt att sköta din bil och serva inom intervallet efter att nybilsgarantin gått ut. Är det så att du servar din bil på en auktoriserad verkstad så uppskattas det mer och ger bättre trygghet till nästa köpare. Du kan alltså få ut mer av din bil, och blir mer lättsåld ifall du har servat den hos en etablerad verkstad. Har du en stämpel från Bendt Bil i din servicebok så höjer det statusen på din bil jämfört med oaktoriserade verkstäder.

Försäkringsbolag kollar också gärna på din servicehistorik ifall det skulle uppstå något problem med motorn, till exempel om motorn börjar krångla och behövs bytas och du vill ta detta på maskinskadeförsäkringen, då kommer försäkringsbolaget kolla ifall du har servat den enligt de rekommendation, på auktoriserade verkstäder och vid rätt tillfälle. Så det kan bli väldigt dyrt att inte göra rätt när det kommer till servicen på din bil.

 

Vanliga frågor & svar om bilservice

Hur ofta ska jag serva min bil?

Olika bilmärken har olika serviceintervaller därför är det viktigt att ta reda på exakt när din bil behöver servas. Det brukar oftast vara både körsträcka och tid som påverkar när din bil skall servas, det som kommer först blir när det är dags för service.

Vissa bilmärken har rekommendation att man varje år skall serva sin bil, medans de finns de som har service vart annat år eller 3000 mil. Vissa biltillverkare har så att bilen varnar när det börjar bli dags för service, men vissa bilar varnar inte alls och där är det viktigt att man håller koll själv då det blir ens eget ansvar att se till att bilen servas i rätt tid.

Vad kostar en bilservice?

En bilservice kostar olika beroende på vilket bilmärke och vilken service som behövs göras. Därför är det svårt att säga något generellt pris. Det kan också vara dags för antingen en stor eller liten service som man säger.

Vill man ha sin kostnad klar för sig kan man köpa ett serviceavtal där man vet exakt hur mycket ens underhållsservice på bilen kommer att kosta.

Hur bokar jag tid för service?

För att boka en tid för service behöver du ta kontakt med din bilverkstad. Ange dina önskemål för servicen, exempelvis vilken typ av service du behöver, tid och datum som passar dig bäst samt registreringsnummer och bilmodell. När du får återkoppling på din bokning bör du bekräfta din bokade tid så att alla detaljer är rätt.

Hur ofta bör jag serva min bil?

För att avgöra hur ofta du bör serva din bil beror på flera faktorer. Det inkluderar bilens ålder, din körstil och tillverkarens rekommendationer. Bilens tillverkare kan ha specifika serviceintervaller för olika komponenter som bromsar, däck och luftfilter. Dessa intervaller bör också följas enligt tillverkarens rekommendationer. För att vara säker på att du följer rätt serviceintervaller är det alltid bäst att kolla din bils handbok eller konsultera en auktoriserad verkstad som har kunskap om din specifika bilmodell. De kan ge dig råd som är anpassade till din bil och ditt körstil.

Vad ingår när jag bokar min service?

Vad som ingår när du bokar en bilservice kan variera beroende på flera faktorer, inklusive var du väljer att utföra servicen, bilmodellen och servicenivån du väljer. Men punkter som i regel ses över är oljan, bilens olika filter, belysningen, vätskenivåer, styrning och fjädring samt avgassystemet. Det är viktigt att notera att det finns olika nivåer av bilservice, inklusive bas-, mellan- och omfattande service, och vad som ingår kan variera. Innan du bokar din service bör du därför klargöra med verkstaden vilka tjänster som ingår i det specifika servicepaketet du väljer.

Vilken typ av service behöver min bil?

Vilken typ av service din bil behöver beror på flera faktorer, inklusive bilens ålder, körstil, körsträcka och tillverkarens rekommendationer. För att avgöra vilken typ av service din bil behöver, bör du kolla din bils handbok och rådgöra med en auktoriserad verkstad som kan ge dig råd baserat på din bil.

Påverkas min nybilsgaranti av utebliven service?

Ja en missad eller utebliven service kan påverka din nybilsgaranti eftersom biltillverkare i de flesta fall kräver man följer det rekommenderade serviceintervallet som anges i bilens handbok. Detta för att man som bilägare ska få behålla garantin. Olika företag kan ha sina egna policys när det gäller garantier och servicekrav, så kolla upp vad som gäller för din bil. Genom att följa rekommendationerna och utföra regelbunden service hos en auktoriserad verkstad kan du normalt behålla din nybilsgaranti och säkerställa att eventuella garantianspråk kan behandlas om de skulle uppstå.