Bendt Bil AB

Bendt Bil är Möjligheternas Bilaffär. En fullservice anläggning som kan erbjuda dig en helhetslösning för ditt bil-ägande oavsett behov. Återförsäljare för BMW, Hyundai, Opel, Peugeot, Citroen, Isuzu och Koenigsegg. Bendt Bil omsätter idag över 1 miljard kr och har 85 anställda. Företaget är familjeägt av Bengt-Erik Johansson tillsammans med sönerna Marcus och Viktor Johansson som alla tre är aktiva i företaget. Bendt Bil har nöjet att leverera över 3000 bilar och hjälpa över 15 000 kunder i verkstaden varje år. Våra ledord är yrkesstolthet och glädje – något som samtliga i personalen jobbar med dagligen för att ge varje kund bästa upplevelsen när de besöker oss.

Nya bilar

Bendt Bil är certifierad återförsäljare av nya bilar för BMW, Hyundai, Opel, Peugeot, Citroen, Isuzu och Koenigsegg

Begagnade bilar

Bendt Bil säljer cirka 1800 begagnade bilar om året. Vi kan erbjuda Hallands största utbud av bilar på vår hemsida med över 200 begagnade bilar av alla olika bilmärken i lager. Vi anser oss vara en riktig bilhandlare då vi tar emot alla märken som inbyte.

Tjänstebilar

Bendt bil är en stor leverantör av tjänstebilar med kunder i hela Sverige. Vi har smarta och flexibla helhetslösningar för att uppfylla era bilbehov i ditt företag. När det kommer till tjänstebil i Halmstad så har vi några utav de mest erfarna företagsförsäljarna. Tack vare den fullservice anläggning vi har så kan vi tillsammans underlätta bilägandet för er som företag samt era förare.

Finansiering

Nyckeln till en bra bilaffär beror till stor del på hur finansieringslösningen ser ut. Genom vårt samarbete med ledande finansbolag får du möjligheten att äga eller leasa den bil som passar just dina önskemål och krav. Vi ger dig möjligheten att köpa din drömbil till en kostnad du klarar.

Solceller på taket som installerats under 2022 - skall generera 500 000 kw/år

Solceller på taket som installerats under 2022 - skall generera 500 000 kw/år

Reservdelsförsäljning

Bendt Bil är även auktoriserad reservdelsförsäljare för sina nybilsmärken och kan därför erbjuda reservdelar och hjul till högsta kvalite för just din bil. För att behålla garantier på din bil är det viktigt att det är orginaldelar du köper till din bil. Du vill inte kompromissa med kvaliten på din bil när du är ute och kör på vägen.

Personbilsverkstad

Vi har sedan starten av Bendt Bil haft personbilsverkstad och är auktoriserad verkstad för samtliga nybilsmärken som vi representerar. Detta betyder att vi alltid har den senaste utrustningen för att klara av att serva och ta hand om din bil på bästa sätt. Våra mekaniker har den senaste utbildningen på marknaden och detta är verkligen nödvändigt när mer och mer blir datoriserat även i denna del. Vi har även flera mekaniker som är fullt utbildade för att serva BMW i.

Transportbilsverkstad

Vi har även en verkstad där vi kan ta hand om din transportbil. Här har vi investerat i liftar som klarar bilar upp till 6 ton så vi kan hålla koll på och hjälpa våra transportbilskunder på bästa sätt. Tack vare detta behöver vi inte lämna iväg transportbilar om de behöver besöka verkstad.

Plåtverkstad

Vi har flera plåtslagare som har skickligheten tillsammans med de senaste verktygen för att kunna fixa din bil så snabbt som möjligt utan att kompromissa med kvalitén. Vi är en IF-certifierad skadeverkstad vilket man bara kan uppnå ifall man håller högsta klass på alla områden inom skadeverkstaden.

Lackering

Vi vill kunna erbjuda en helhetslösning för dig som kund och därför byggde vi ut våra lokaler 2010 och startade vår egen lackering som har tillgång till den senaste utrustningen. Idag är vi flera lackerare som har fullt upp varje dag med både interna och externa jobb.

 

Rekonditionering

För att kunna leverera fina bilar till våra kunder så har vi tre stycken fantastiskt duktiga rekonditionerare. Här går våra inkomna bilar igenom och görs ännu vackrare när det blir dags för leverans. 2015 installerade vi en helt ny automatisk biltvätt som har den senaste tekniken för att vårda bilen samtidigt som den går igenom de olika tvättprogrammen.

Däckhotell samt verkstad

Vi har en komplett däckverkstad med ett däckhotell som rymmer 1000 uppsättningar däck.

Begagnade delar

Bendt Bil har varit bil demonterare sedan 1984 när man började demontera Saab bilar. 1991 började vi även demontera Opel bilar och har sedan sommaren 2013 även demonterat BMW och MINI bilar. Tack vare vårt samarbete med IF så får vi alla inlösta Saab och Opel i Halland och Skåne till oss för demontering och sommaren 2013 blev det klart att vi fick alla inlösta BMW och MINI ifrån Värmland ner till Skåne genom IF. Vi är en av 28 medlemmar i Sverige i den exklusiva gruppen Märkesdemo. Vi är även ISO-certifierade i både 9001 och 14001 vilket betyder att vi följer de senaste miljöpolicy reglerna. 2015 investerade vi i grannfastigheten och där håller nu begagnade delar till på 6000kvm!

Personalgym

Under 2020 så investerade vi i ett personalgym som hela personalen har tillgång till med respektive. Detta för vi vet hur viktigt det är att hålla igång sin kropp . Varje vecka kommer även en personlig tränare som personalen har tillgång till personligt upplägg med sin träning!