Vilka däck ska jag ha till min bil?

Ska du köpa och byta däck på din bil i Halmstad? Vi har rätt sommardäck och vinterdäck till din BMW, MINI, Hyundai, SAAB, Opel, Opel Transportbilar och Isuzu. Det är viktigt att du får rätt däck till rätt bil annars kan komfort, balans och framförallt säkerhet på din bil påverkas.

Här nedan ger vi lite tips man kan tänka på när du ska köpa och byta däck. Vill du ha direkt hjälp så är det bara att ringa eller fylla i formuläret nedan så hjälper vi dig med rätt däck till just din bil.

035-104050

Vilka sommardäck ska jag ha?

I Sverige får du enligt lag inte använda sommardäck mellan 1 december och 31 mars om det råder vinterväglag ute.

Mönsterdjup på dina sommardäck är en säkerhetsrisk och kan vara skillnaden på att undvika en allvarlig krock eller inte. Enligt svensk lag måste mönsterdjupen på dina sommardäck vara minst 1,6 mm.

Vi rekommenderar att du har minst 3 mm mönsterdjup för att öka säkerheten för dig och dina medpassagerare. Att köra med dåliga sommardäck är inte bara olagligt utan även en säkerhetsrisk för dig, dina medpassagerare samt andra trafikanter.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt sommardäck till just din bil till ett bra pris.

Vilka vinterdäck ska jag ha?

Köpa vinterdäck kan vara klurigt då det finns flera olika varianter. Att välja vinterdäck beror mycket på vad för väglag du kör mestadels med din bil. I södra Sveriges mildare vintrar rekommenderas oftast att köra med friktionsdäck, alltså dubbfria vinterdäck. Detta rekommenderas inte bara för att vintrarna är mildare utan för du kan byta till dessa tidigare på vintern och även fortsätta lite längre på våren med.

Dubbdäck är bra om du om du kör mycket på isiga vägar eller hårt packad snö. Att köra med dubbdäck på snöfria vägar försämrar även komforten och och ljudnivån i din bil.

Du måste ha vinterdäck mellan 1 december till 31 mars om vinterväglag råder, men det är tillåtet att köra med dubbdäck från 1 oktober till 15 april. Mönsterdjupet måste vara minst 3 mm på vinterdäck.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt vinterdäck till just din bil till ett bra pris.

Däck


Wroom wroom...! 🚗